Τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε : «Το κινητό στην τσάντα»

Ξεκίνησε, με 11 σημαντικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η φετινή σχολική χρονιά,  την Τετάρτη 11 του μήνα.

Πεποίθηση και στόχος του Υπουργείου και της κυβέρνησης, να συμβάλουν αισθητά στη βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Μία από αυτές είναι η ενίσχυση του μόνιμου διδακτικού προσωπικού με 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε φέτος.

Τετραπλασιάζονται σε σχέση με το 2023, οι διορισμοί στην ειδική αγωγή και είναι οκταπλάσιες οι θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Επίσης τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή μια σπουδαία καινοτομία, το ψηφιακό φροντιστήριο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, που θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους μαθητές με ζωντανές απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι  η πρωτοβουλία «Το κινητό στην τσάντα». Αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την απαγόρευση χρήσης κινητών στο σχολείο :  “Κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό πρέπει να βρίσκεται μέσα στην τσάντα. Απαγορεύεται εντός των σχολικών χώρων – κτιρίων και υπαίθριων χώρων η εμφανής κατοχή ή και η χρήση κινητού τηλεφώνου”.

Μια ακόμη πολύ σημαντική κρατική παρέμβαση είναι το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ύψους 250 εκ. ευρώ, για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Τα κονδύλια θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά ιδού πεδίο εθνικής προσφοράς για τους πλούσιους ιδιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ