Υλικά
- 6 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
- · 250 ml κρέμα γάλακτος
- · 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
- · 300 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια)
- · 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
- · 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- · 1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
- · 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- · 1/2 κιλό τορτελίνια
- · Αλάτι
- · Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε ξεχωριαστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο, ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά, σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα μπροκόλα.
- Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και, ύστερα, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
- Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.
vitam.gr