Το Φράγμα του Ασωπού, τα αρδευτικά προβλήματα και αναπτυξιακά θέματα της Κορινθίας σε τεχνική σύσκεψη στην οποία συμμετείχε η Μαριλένα Σούκουλη

Συνάντηση εργασίας για αναπτυξιακά θέματα του νομού μας είχε η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη . Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022.

Επιπλέον, συζητήθηκαν διεξοδικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα με επίκεντρο την υλοποίηση του φράγματος Ασωπού, καθώς επίσης και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, κατά τη υλοποίησή του. Παράλληλα επισημάνθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες της Κορινθίας, από τη μη κανονική λειτουργία των αρδευτικών δικτύων και την λειψυδρία.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ώριμων μελετητικά έργων, υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή διαφόρων κατηγοριών αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αναδασμοί κλπ.

Ο κα βουλευτής ζήτησε από το ΥΠΑΑΤ να εντείνει τις προσπάθειες αξιοποίησης όλων των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) σε συνεργασία πλέον με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του γεωργικού τομέα και κατ΄ επέκταση την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ