Τραγικές στιγμές από το τεράστιο πύρινο μέτωπο στην Αττική που έφθασε στην Πεντέλη. Εκκενώσεις νοσοκομείων, μηνύματα από το 112

Συνεχίζει, δυστυχώς , να καίει το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην ανατολική Αττική, και το μήκος του όπως διαβάζουμε έχει φθάσει τα 30 χλμ! και έχει φθάσει στην Πεντέλη. Η φωτιά καίει βαθύ δάσος και είναι ανεξέλεγκτη. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαρνάβα και αργότερα επεκτάθηκε. Οι ελπίδες πλέον στρέφονται στα εναέρια μέσα που ξεκίνησαν να πετούν με το πρώτο φως της ημέρας. Περίπου στις 05:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, στρατιωτικό νοσοκομείο 414 και Νταού Πεντέλης, ενώ ακολούθησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στη γύρω περιοχή.

Οι άνεμοι συνεχίζονται, αλλά όχι με την ίδια ένταση, όπως χθες , ενώ πολύ μεγάλη είναι η προσπάθεια να σωθούν όσα ζώα μπορούν να σωθούν. Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Επιχειρούν 560 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ