Υψηλότερο επίδομα θέρμανσης κατά 20% θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι. Πώς και πότε θα καταβληθεί

Eπίδομα θέρμανσης αυξημένο κατά 20% θα λάβουν φέτος όσοι επιλέξουν για θέρμανση τον ηλεκτρισμό.  Βάσει της κυβερνητικής απόφασης, το μέγιστο ύψος του επιδόματος θα αυξηθεί από τα 1.000 ευρώ πέρυσι σε 1.200 ευρώ ειδικά για όσους χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους.  Συνολικά πάνω από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν φέτος επιδόματα 260 εκατ. ευρώ. Τα συναρμόδια Υπουργεία Ενέργειας-Περιβάλλοντος και Οικονομικών έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη σχετική υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ώστε από τον Νοέμβριο να αρχίσουν οι αιτήσεις και τον Δεκέμβριο να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι οι εξής:

  1. Αύξηση του μέγιστου ύψους του επιδόματος από τα 1.000 ευρώ πέρυσι στα 1.200 ευρώ φέτος, καθώς το επίδομα για χρήση ρεύματος θα είναι υψηλότερο κατά 20% σε σχέση με το επίδομα για χρήση πετρελαίου ή άλλων μορφών θέρμανσης.
  2. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα εκταμιευτεί τον Δεκέμβριο του 2024 και ανέρχεται στο 60% του συνολικού προβλεπόμενου επιδόματος κάθε νοικοκυριού, όπως το ποσό αυτό θα προκύπτει με βάση τα δεδομένα κρύου (βαθμοημέρες) ανά γειτονιά, κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί τον Απρίλιο και θα έχει τη μορφή τελικής εκκαθάρισης με βάση τα δεδομένα της νέας χειμερινής περιόδου.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ