Υλικά
1/2 κιλό φασόλια
300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε μέτριες ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό
Τα βράζεις για 30-40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια το λουκάνικο και τα λαχανικά
Βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα τα βρασμένα φασόλια, τα υλικά που έχεις σοτάρει, τα μπαχαρικά και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, ελαιόλαδο και αλάτι
Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις νερό ώστε να καλυφθούν τα φασόλια
Τα ψήνεις για 2 περίπου ώρες προσθέτοντας νερό όταν και αν χρειάζονται
Σερβίρεις και πασπαλίζεις με μπούκοβο.
tlife.gr