Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κ.σ. σέλινο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 2 ποτήρια νερό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Όπως πάντα, τα φασόλια θέλουν να τα μουσκέψουμε καλά. Οπότε, από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες στο νερό.
Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα και προς το τέλος ρίχνουμε και τα καρότα.
Αφού έχουν μαλακώσει τα φασόλια και καρότα, τα σουρώνουμε.
Κόβουμε και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε γάστρα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε λίγο νερό κι αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα.
Παράλληλα, κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα, τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και ανακατεύουμε με τους γίγαντες να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και να πάνε παντού.
Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητάκι μας στους 180 βαθμούς για δύο ώρες περίπου. Που και που ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Στις δύο ώρες, τα φασόλια έχουν μαλακώσει, τα αρώματα από τα λαχανικά και το λουκάνικο έχουν «παντρευτεί» και η γεύση είναι τέλεια!
Καλή όρεξη!
Supersyntages.gr