Φοιτητική στέγη: Τι να προσέχουν γονείς και παιδιά

Μπορεί αυτή η χρονιά να τελείωσε αλλά δεν αργεί καθόλου να ξεκινήσει η επόμενη. Μετά τις πανελλήνιες  και τα αποτελέσματα, οι νέοι φοιτητές και όχι μόνο, πρέπει έγκαιρα να βρουν φοιτητική στέγη. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, μπορεί και νωρίτερα, οι γονείς σπεύδουν να βρουν ένα οικονομικό και σε καλή τοποθεσία διαμέρισμα ή σπίτι για τα παιδιά τους, που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, τις σπουδές. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά με τα διαθέσιμα σπίτια να είναι λίγα με αποτέλεσμα τα ενοίκια να εκτοξεύονται στα ύψη.

Λόγω της κρίσης στέγης, πολλοί φοιτητές επιλέγουν πανεπιστημιακές σχολές κοντά στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους

Στην κρίση φοιτητικής στέγης έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα με τα airbnb, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, κάτι έχει μεταβάλει πλήρως τον χάρτη του real estate.

Έτσι τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές, το ράλι τιμών στα ενοίκια συνεχίζεται χωρίς «φρένα».

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα οι νέοι φοιτητές είναι πολύ εύκολο να πέσουν σε “παγίδες” και να εξαπατηθούν  . Για αυτό, οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει να  είναι πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να τους συμβεί κάτι χωρίς να το περιμένουν.  Ιδιαίτερα, όταν ένα σπίτι είναι σε πολύ χαμηλή τιμή τότε οι γονείς πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβονται από πίσω επιτήδειοι, που εκμεταλλεύονται την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο  δεν δίνουμε χρήματα αν δεν έχουμε δει το σπίτι και, ιδανικά, αν δεν έχουμε πάρει το Ε9 να δούμε αν αυτός που μας δείχνει το σπίτι για να μας το νοικιάσει είναι και ο ιδιοκτήτης ή και άν δεν είναι ότι είναι εξουσιοδοτημένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ