Υλικά Συνταγής
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 ξυλάκι κανέλλα
3 γαρύφαλλα
φλούδα από ένα λεμονί
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσουν.
Στην συνεχεία σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινίσει ελαφρά.
Κατόπιν αφαιρούμε από την κατσαρόλα το νερό, τα μυρωδικά και μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνουμε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε σε μια φόρμα, ώστε να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα πέρα από νόστιμο. Καλή μας απόλαυση!
Συμβουλές για τον χαλβά
Για το γαρνίρισμα μπορούμε να τρίψουμε λίγη κανελίτσα από πάνω.
Προσοχή κατά το μαγείρεμα μην μας κολλήσει το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα.
supersyntages.gr