Χριστουγεννιάτικο κεϊκ με γλάσο

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 160 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 5 βανίλιες
  • 130 γρ. περίπου ψηφίδες σοκολάτας
  • 1 σακουλάκι φαρίνα

Για το γλάσο

  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ασπράδια
  • 1 μισή κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, τις βανίλιες  και το αλεύρι και τα χτυπάμε για 4 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ψηφίδες της σοκολάτας και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι, για να πάνε παντού. Έπειτα βουτυρώνουμε τη φόρμα μας, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ετοιμάζουμε το γλάσο μας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τέλος, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Πασπαλίζουμε το κέικ μας, με χρωματιστή ζάχαρη ή τρούφα.
  • Πηγή: super syntages

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ