Χταπόδι με γαρίδες, ρύζι και λαχανικά

Υλικά

  • 700 γρ. πλοκάμια χταποδιού Pescanova
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 350 γρ. καθαρισμένες γαρίδες Pescanova
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 φλ. ντομάτα κον κασέ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 lt ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Εκτέλεση

Για το χταπόδι

Πρώτα βράζουμε το χταπόδι για να πάρουμε τον ζωμό του.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το δαφνόφυλλο και το μισό κρασί.

Σκεπάζουμε το χταπόδι κι από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 30’ σε χαμηλή φωτιά.

Το χταπόδι δεν πρέπει να μαλακώσει πολύ γιατί θα τελειώσει ο βρασμός του μέσα στο ρύζι.

Κρατάμε τον ζωμό χωριστά και κόβουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε φέτες.

Για το πιλάφι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 4-5’ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ.

Σοτάρουμε για 1-2’, μόνο να γυαλίσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.

Προσθέτουμε το κρασί και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε τον ζωμό του χταποδιού και το ζεστό νερό.

Προσθέτουμε το κομμένο και βρασμένο χταπόδι.

Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13’.

Ανακατεύουμε 1-2 φορές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.

Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 2-3’.

Σβήνουμε την εστία.

Σκεπάζουμε το ρύζι κι αφήνουμε να σταθεί για 5’.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό το φαγητό.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι το πιλάφι με χταπόδι και γαρίδες.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ