Χ. Βυτινιώτης στην hmerisiakorinthou.gr: Είμαστε έτοιμοι για την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών μας από τις φωτιές

Σωτήριες αναμένεται να αποδειχθούν, σε συνδυασμό με τα επίγεια και τα εναέρια μέσα , τις Πυροσβεστικές δυνάμεις όπως και τις εθελοντικές ομάδες , οι υδατοδεξαμενές που τοποθέτησε  η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πολλά σημεία του νομού μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών  το φετινό καλοκαίρι.

Για το θέμα μας μίλησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Βυτινιώτης , ο οποίος  αναφέρθηκε αναλυτικά στην συντονισμένη ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής , η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση συνολικά 17 υδατοδεξαμενών σε όλους τους δήμους του νομού μας, από 40 κυβικά μέτρα έως και 300 .  Οι δεξαμενές είναι ανοικτού τύπου , εύκολα προσβάσιμες σε επίγεια και εναέρια μέσα, με ένα και μόνο σκοπό: την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών μας και άλλων χώρων από τις φωτιές. Το σημαντικό, όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, ο κος Βυτινιώτης είναι πως οι υδατοδεξαμενές , η τοποθέτηση οποίων ολοκληρώνεται, έγινε σε σημεία ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες  και αυτό αναμένεται να κάνει πιο εύκολο το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης, με την βοήθεια  των δικτύων των δήμων να είναι πάντα γεμάτες  και σε ετοιμότητα. Οι δεξαμενές είναι ήδη γεμάτες με νερό, όπως μας είπε ακόμη ο κος Βυτινιώτης.

Παράλληλα όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης έχει γίνει αίτημα προς την  Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου για την  διάθεση μηχανημάτων έργου με οδηγούς ώστε να «έχουμε διανοίξεις δρόμων σε δασικές  περιοχές και ήδη με αυτοψία στην ανατολική Κορινθία σημειώσαμε οδεύσεις χρήσιμες για αυτές τις προσεγγίσεις και την εξασφάλιση  επέμβασης των πυροσβεστικών μηχανημάτων» είπε ο κος Βυτινιώτης .

Επίσης όπως μας ενημέρωσε  έχει γίνει επικοινωνία και με την λιμενική Αρχή Κορίνθου , εφόσον και όποτε χρειαστεί να γίνει εκκένωση πληθυσμού  μέσω στεριάς ή μέσω θάλασσας ώστε να οδηγηθεί ο πληθυσμός σε ασφαλή σημεία.

Ο κος Βυτινιώτης μας είπε ακόμη πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των τριών συσκέψεων που έχουν προηγηθεί όπου συμφωνήθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα με κοινό σκοπό την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών μας και αυτό το καλοκαίρι.

Είμαστε αρκετά έτοιμοι, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Βυτινιώτης και θέλουμε σε προληπτικό επίπεδο να περιορίσουμε  τα φαινόμενα ώστε να μην επεκταθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ