Έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά

Την Παρασσκευή, 28 Ιουνίου 2024, διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά. Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα παραπάνω βήμα, έτσι ώστε οι μειονότητες των Ρομά να μπορούν απορροφφηθούν στις τοπικές κοινωνίες κα ευρύτερα από τη  χώρα. Είναι σαφές πως μέσα από τη διαμόρφωση πολιτικών προωθούνται πρακτικές και ειδικές  παρεμβάσεις για ανοιχτά πεδία που αφορούν στην ένταξη των ρομά.

Από τη συνεδρίαση και το αντικείμενο των εργασιών δεν έλειπαν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτριος Κωφός, καθώς επίσης και ο αντιπρόεδρος Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

Μετά την συμφωνία όλων των μελών ότι το εν λόγω ζήτημα χρήζει αναγκαιότητας να προτεραιοποιηθεί, έγινε γνωστό πως στις άμεσες ενέργειες του μέλλοντος  για την ΚΕΔΕ είναι να ενισχύσει το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ