Υλικά
- 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 80 ml γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
· Για τη φόρμα
- έξτρα αλεύρι
- βούτυρο
Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κλασικό και εύκολο κέικ ταψιού. Ξεκινάμε τη συνταγή για το κέικ.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
- Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός έως ότου να κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
- Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
- Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί 20 με 22 εκατοστά αδειάζουμε το μείγμα για κέικ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στο πάγκο μας να σταθεί για 5 λεπτά στο ταψί το μείγμα για κέικ.
- Ξεφορμάρουμε το εύκολο κέικ ταψιού και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
- Το σερβίρουμε πάντα ζεστό.
Argiro.gr