Έξι άξονες πολιτικής για ακόμη πιο ανταγωνιστική οικονομία παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Έξι άξονες πολιτικής για ακόμη πιο ανταγωνιστική οικονομία παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του χθες στο 22ο Συνέδριο Οικονομικών Διευθυντών με θέμα «Modern CFO-Strategy, Innovation, Leadership» που διοργάνωσε η KPMG.

Ο Υπουργός τόνισε ότι μετά τις Ευρωεκλογές η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων περιμένουν από την κυβέρνηση να γίνει ακόμη περισσότερο αποτελεσματική σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής: Ασφάλεια, Υγεία, Δικαιοσύνη και Οικονομία. «Τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώνουμε πολύ θετικές επιδόσεις: Με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης πολλαπλάσιους του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, ενίσχυση της απασχόλησης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο ο ρυθμός υλοποίησης του σωστού μείγματος οικονομικής πολιτικής για το οποίο μιλάω. Θα ήταν τεράστιο λάθος να θεωρήσουμε ότι το μήνυμα των πολιτών προς την κυβέρνηση ήταν η ακινησία ή επιστροφή στις εποχές των ελλειμμάτων και του κρατισμού», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό οι βασικοί πυλώνες της οικονομικής πολιτικής περιλαμβάνουν:

Περαιτέρω μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Ενδυνάμωση και βελτίωση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της ενθάρρυνσης συγχωνεύσεων και οι εξαγορών, και υποστήριξη της καινοτομίας.

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Δημοσιονομική σταθερότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ