Αλμυρές τηγανίτες σαν πίτσα

Υλικά
  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ ρίγανη
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • Λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου
Παραλλαγές
  • μαλακή φέτα
  • Άλειμμα πραλίνας
  • Σταγόνες σοκολάτας
  • Μαρμελάδα

Πρώτα ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα την θέλουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε όμως μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για πίτσα για τις αλμυρές τηγανίτες ή αλλιώς θα μπορούσαμε να την πούμε πίτσα στο τηγάνι.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το μίγμα μας.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη πίτσας.
  • Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
  • Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου.
  • Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
  • Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  • Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας.
  • Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα.
  • Με ένα μικρό κου-πάτ κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα.
  • Με ένα πιρούνι, περιμετρικά πατάμε καλά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
  • Σε ένα αντικολλητικό καυτό τηγάνι, βάζουμε την πίτσα.
  • Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές και τις απολαμβάνουμε!

argiro.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ