Αναρτημένα στα Λύκεια και σε γραπτό μήνυμα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Πού σημειώθηκε μεγάλη πτώση

Ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας τέλος στην αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των οικογένειών τους, των φίλων αλλά και των καθηγητών τους. 

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Φέτος συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 74.847 υποψήφιοι ΓΕΛ και 15.569 ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία υπήρξε μεγάλη πτώση των βαθμών στη Φυσική, στα Μαθηματικά και στην Ιστορία .

Ειδικά στο μάθημα της Φυσικής, 15.949 υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, που αντιστοιχούν στο 58,95% του συνόλου.

Από την άλλη, οι αριστούχοι ήταν ελάχιστοι αφού μεταξύ 18 και 20 έγραψε μόλις το 7,23% στη Φυσική, το 4,59% στα Μαθηματικά και το 10,85% στην Ιστορία.

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Επίσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας είναι αναρτημένα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ