Αναστάσιος Γκιολής: Ευλαβικά τηρούμε τις οδηγίες των Κτηνιάτρων μας, μετά τα κρούσματα πανώλης στην Κορινθία μας

“Ευλαβικά τηρούμε τις οδηγίες των Κτηνιάτρων μας, μετά τα κρούσματα πανώλης στην Κορινθία μας”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής και αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Πτωχού, του Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στρατάκου στην έκτακτη σύσκεψη λόγω του κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα της ορεινής περιοχής ελήφθησαν άμεσα μέτρα, σε συνέχεια εκείνων στη Θεσσαλία.

Και ο κος Γκιολής συνεχίζει: “Δηλαδή όσα προβλέπονται για την αντιμετώπιση της κρίσης για περιορισμό διάδοσης της νόσου. Δύο ζώνες: Μία προστασίας 3 διαμέτρου χιλιομέτρων και μια ζώνη επιτήρησης των 10 χιλιομέτρων.

Συνεχή συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Σπύρου Ζαχαριά  με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η πανώλη των μικρών μυρηκαστικών είναι ζωονόσος, δεν υπάρχει ΜΕΤΑΔΟΣΗ στον άνθρωπο αλλά από αμνοερίφια μόνο σε αμνοερίφια, ούτε σε άλλα ζώα, οικόσιτα ή κατοικίδια.

ΔΕΝ υπάρχει κανένας φόβος για το καταναλωτικό κοινό ούτε με τα προϊόντα των αμνοερφίων. Για το μεν γάλα είπε ότι είναι απολύτως ασφαλές με παστερίωση 15 δευτερολέπτων σε λίγο υψηλότερη θερμοκρασία στους 72 βαθμούς. Για το δε κρέας, σημείωσε ότι είναι λίγο πιο περίπλοκη η κατάσταση καθώς απαιτείται θερμική επεξεργασία του και μετά να χρησιμοποιηθεί.”, κατέληξε ο κος Γκιολής. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ