Υλικά συνταγής
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)
- 3 – 4 βανίλιες
- 70 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μείγμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατόπιν, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ (φόρμα κέικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά.
Η ζουμερή σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
-
- Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά το μείγμα μας, για να το ξεφορμάρουμε, διότι η σοκολάτα μέσα παραμένει ρευστή.
- Αντί για σοκολάτα κουβερτούρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγείας.
- Αν θέλουμε να απογειώσουμε τη γεύση, μπορούμε μόλις κρυώσει να περιχύσουμε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξουμε λιώνοντας 200 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δούμε πόσο αραιό πρέπει να είναι – υπολογίζοντας πως θα πρέπει να “στέκεται” το σιρόπι πάνω στο κέικ).
- supersyntages.gr