Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ύψος του Ισθμού. Η ανακοίνωση και το ευχαριστήριο της “Ολυμπίας Οδού” προς τους οδηγούς

Αποκαταστάθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του Ισθμού μετά το γκρέμισμα της γέφυρας, που ήταν απαραίτητο να γίνει μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, λόγω των ζημιών που είχε υποστεί η γέφυρα από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά το ατύχημα . Η ανακοίνωση της “Ολυμπίας Οδού” αναφέρει: 

“Η Ολυμπία Οδός και τα συνεργεία των αρμόδιων κατασκευαστών της ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ παρέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε κυκλοφορία την κατεύθυνση προς Πάτρα στο ύψος του Ισθμού και συγκεκριμένα στη Χιλιομετρική Θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου), όπου την Παρασκευή 07.06.2024 σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος.

Όπως είναι γνωστό, το υψηλό θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς προκάλεσε σοβαρές δομικές ζημιές στην άνω διάβαση του κόμβου και ακολούθησε η κατεδάφισή της και η απομάκρυνση των υλικών. Οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος (ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση σε μήκος 200μ.) πραγματοποιήθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.  Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο αποδόθηκε σε κανονική λειτουργία (3 λωρίδες +ΛΕΑ) στις 05.00 το πρωί της Δευτέρας.

Από το πρωτοφανές ατύχημα, ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα. Η κινητοποίηση της Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ήταν άμεση, με αποκλεισμό του σημείου και συνδρομή στις αρμόδιες αρχές  και την Τροχαία για την εκτροπή της κυκλοφορίας, σε ένα Σαββατοκύριακο με αυξημένη κυκλοφορία λόγω των Ευρωεκλογών.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την υπομονή που υπέδειξαν τις τελευταίες 48 ώρες λόγω των αναγκαίων ρυθμίσεων για τη διαχείριση του συμβάντος.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ