Αποφασίσθηκε η επέκταση των εργασιών φυσικού αερίου ως το κέντρο της Κορίνθου και η δυνατότητα σύνδεσης δημόσιων κτιρίων

Η σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου εγκαινιάστηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023  . Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία Hengas Hen Gaz που έχει αναλάβει το έργο στο σημείο σύνδεσης, στην περιοχή του Πεδίου Βολής, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, των Υφυπουργών κ.κ Χρίστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά εκπροσώπων της ΔΕΣΦΑ, τοπικών Αρχών και αντιδημάρχων. Μεταξύ των όσων είπε ο Δήμαρχος , είναι και οι στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ώστε να αποκτήσει η πόλη παροχή φυσικού αερίου, ενώ όπως είχε τονίσει μεταξύ άλλων «Πολλοί αμφέβαλαν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαι χαρούμενος που κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους περίπου 40%, αλλά και στα δημοτικά κτίρια η μελέτη για την σύνδεση των οποίων έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια.”, «….Η πρόθεση της εταιρίας είναι να έχουν συνδεθεί και τα δημοτικά κτίρια και οι μεγάλες επιχειρήσεις εντός του 2023 και πιστεύω θα υλοποιηθεί. ..Επιτυγχάνεται σημαντική μείωση κόστους ενέργειας και φιλικό για το περιβάλλον αποτέλεσμα.”

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων, στις 19 Απριλίου συζητήθηκε το θέμα και ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη για την επέκταση των εργασιών φυσικού αερίου ως το κέντρο της πόλης και την δυνατότητα σύνδεσης δημόσιων κτιρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ