Αποφασισμένη να σταματήσει τις αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους η Δημοτική Αρχή Κορινθίων. Τί είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Μποζίκης

Στην δεύτερη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων Τάσος Μποζίκης, σήμερα το πρωί αναφέρθηκε στην μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% και τη νέα κανονιστική ρύθμιση εντός 2μήνου, για να μπει τέλος στις αυθαιρεσίες των καταστηματαρχών εστίασης στους κοινόχρηστους χώρους, όπως τονίστηκε.

Η μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν οι καταστηματάρχες εστίασης και για τα κοιμητήρια αλλά και η σύνταξη μιας νέας κανονιστικής ρύθμισης για την μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρεσιών στις οποίες προβαίνουν ορισμένοι επιχειρηματίες της εστίασης, φθάνοντας στο σημείο να προκαλούν ακόμη και ζημιές σε χώρους όπου ο Δήμος έχει τοποθετήσει παγκάκια και ηλεκτροφωτισμό ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με την ενημέρωση που έκανε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Αναστάσιος Μποζίκης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η έκπτωση των δημοτικών τελών των κοινόχρηστων χώρων που έχουν στην κατάληψή τους οι καταστηματάρχες εστίασης. Τα τέλη αυτά μειώνονται κατά 50%.

Επίσης το ετήσιο τέλος των κοιμητηρίων μειώνεται κι αυτό κατά 50%. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μποζίκης, για δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει ο δήμαρχος στον προεκλογικό του αγώνα και για τις οποίες πάρθηκε η απόφαση στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο να γίνει άμεσα η υλοποίησή τους.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κάτι το οποίο – όπως είπε ο κ. Μποζίκης – “έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο στην πόλη της Κορίνθου. Πρόκειται για τα καταστήματα εστίασης που καταλαμβάνουν τους χώρους που τους έχει δώσει η νομοθεσία για τα τραπεζοκαθίσματα. Από ένα σημείο και μετά ο καθένας αρχίζει και μεγαλώνει από μόνος του, φτιάχνει διάφορες κατασκευές μόνιμες οι οποίες απαγορεύονται από το νόμο.

Δηλαδή ένα θέμα για το οποίο υπήρχε μια ανοχή λόγω COVID, πριν 3 χρόνια, για να εξυπηρετηθούν οι καταστάσεις αυτές, έχει αρχίσει να γίνεται μόνιμο πρόβλημα”.

“Αυτή τη στιγμή”, όπως ανέφερε ο κ. Μποζίκης, “αυτό το πράγμα θα πρέπει εμείς να το αντιμετωπίσουμε και να το σταματήσουμε. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα φτιαχτεί για το θέμα αυτό μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από 4 δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, από έναν υπάλληλο ή διευθυντή της υπηρεσίας των οικονομικών και έναν υπάλληλο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Στην επιτροπή αυτή θα μετέχει κι ένας εκπρόσωπος του κλάδου της εστίασης.΄Ετσι θα ακούγονται οι φωνές όλων και θα βγαίνουν αποφάσεις.

Η επιτροπή αυτή μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να φέρει την κανονιστική ρύθμιση, η οποία θα εγκριθεί και θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κι όταν γίνει αυτό, θα ειδοποιηθούν όλα τα καταστήματα αυτά, που έχουν τις διάφορες αυθαιρεσίες και όχι μόνο, γενικά όλα, ώστε να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε την καινούργια κανονιστική που θα λέει αυτά που θα έχουν καταγραφεί για το τι πρέπει να γίνει. Όλα θα γίνουν μέσα σε νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ο καθένας αποφασίζει μόνος του να βγάλει το παγκάκι, να κόψει το δέντρο, να κόψει το φωτιστικό γιατί δεν τον βολεύει, να ανοιχτεί. Πράγμα το οποίο δεν το λέει κάποιος νόμος, το ξέρω κι ο ίδιος ο καταστηματάρχης ότι είναι παράνομο. Κι  όμως το κάνει. Τα τόσα χρόνια αυτά, “κλείναμε τα μάτια”, διότι μπορεί διαφορετικά να κοστίζει και σε ψήφους για τον οποιονδήποτε. Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος, ο Νίκος ο Σταυρέλης, πήρε την γενναία απόφαση να φέρει το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερησίας.

Συμφώνησαν όλοι ώστε να ξεκινήσει να αλλάζει η εικόνα της πόλης, να ξεκινήσει η εξυπηρέτηση του δημότη στους πεζόδρομους, να ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, γενικά να αλλάξει η εικόνα όπως ήδη έχουμε πει.”

Γ.Π

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ