Υλικά
- 1200 γρ. αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες και κατάλληλο για κατσαρόλα
- 1000 γρ. κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 50 ml λευκό κρασί
- 300 ml ζεστό ζωμό κρέατος
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 λεμόνια
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη ρίγανη, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 15’.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και κουνάμε την κατσαρόλα, αν το φαγητό χρειάζεται υγρά συμπληρώνουμε, καθώς θέλουμε το φαγητό να μείνει περίπου με ένα φλυτζάνι ζουμί.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια για σχεδόν 20-25’.
- Βγάζουμε ένα φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού για να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το ζουμί του φαγητού και το χυμό των λεμονιών.
- Περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
– Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με κοτόπουλο.
altis.com.gr