Αυξάνεται ο ΦΠΑ (από 13% σε 24%) για σερβιριζόμενα αναψυκτικά, είδη καφέ, αφεψήματα και κόμιστρα ταξί

Αυξημένος ,από το 13% στο 24%, θα είναι ο συντελεστής Φ.Π.Α από την 1η-1-2024 στις πωλήσεις αναψυκτικών από τα πάσης φύσεως καταστήματα μαζικής εστίασης και από την 1η-7-2024 στα κόμιστρα των ταξί και στις πωλήσεις καφέ, κακάο, τσαγιού, χαμομηλιού και λοιπών αφεψημάτων από καταστήματα εστίασης.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο τροπολογίας που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Με την τροπολογία δεν παρατείνεται πέραν της 31ης-12-2023 η ισχύς συντελεστή ΦΠΑ μειωμένου από το 24% στο 13% για τις πωλήσεις αναψυκτικών από τα καταστήματα εστίασης, ενώ ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο, μέχρι 30-6-2024 για τα κόμιστρα των ταξί, τον καφέ και τα αφεψήματα.

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία, μονιμοποιείται από την 1η-1-2024 η εφαρμογή:

α) του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες μεταφορών (με λεωφορεία, πλοία, αεροπλάνα και τραίνα), για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού, την εισαγωγή και την παράδοση έργων τέχνης και τα εισιτήρια των ζωολογικών κήπων

β) του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για ορισμένα ιατρικά προϊόντα, τους απινιδωτές, τα εισιτήρια των κινηματογράφων και ορισμένα είδη ατομικής υγιεινής,

γ) του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ για τα εμβόλια κατά του COVID-19.

Γ.Π

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ