Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία , αλλά προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

φωτο αρχείου

Αισιόδοξη πως δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή στους διασωληνωμένους και τους θανάτους, εμφανίστηκε , μιλώντας στο in,  η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου.

Η  κα Κοτανίδου, όπως αναφέρει το in.gr, τονίζει πως «πράγματι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως οι εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας  στις (19/6/2022) ήταν 176, την ώρα που ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 130 ασθενείς.

Η κα. Κοτανίδου τόνισε πως αύξηση στις εισαγωγές το τελευταίο 7ημερο έχει παρατηρηθεί και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ωστόσο αφορά μόνο τις απλές κλίνες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

«Περιμένουμε περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες λόγω της επέλασης των υποπαραλλαγών Όμικρον 4 και Όμικρον. Ωστόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία αλλά και η γενικότερη εικόνα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει σημαντική αύξηση στους διασωληνωμένους και κατ΄επέκταση πίεση στις ΜΕΘ», ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, η οποία επισήμανε πως ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για ένα νέο κύμα πανδημίας, καθώς ο κοροναϊός έχει αποδείξει πως έχει εξάρσεις και υφέσεις.

Η κα. Κοτανίδου  ωστόσο «έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου» στους πολίτες, επισημαίνοντας πως παρ΄όλο που έχουν χαλαρώσει τα μέτρα σε όλη την Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιους κανόνες που  δεν μας προστατέψουν μόνο από την νόσηση, αλλά και από πιθανή νοσηλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ