Αυστηρότατες ποινές και για τις πυρκαγιές εξ’ αμελείας. Προβλέπεται φυλάκιση και τσουχτερά πρόστιμα

φωτο αρχείου

Αποφασισμένη να μην αφήσει κανένα περιθώριο ατιμωρησίας για τις πυρκαγιές είναι η κυβέρνηση. Σήμερα έγινε η συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής . Οι νομοθετικές βάσεις τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση που  είχε ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Βασίλης Κικίλιας και στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Υπουργών βρέθηκε η  λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων . Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι κρίνονται ένοχοι για εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και διοικητικά πρόστιμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ