Υλικά συνταγής
2 κεσ. γιαούρτι
3 φλ. ζάχαρη
5 μισή φλ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. σόδα
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά)
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, χτυπάμε τ’ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
Διαλύουμε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το δουλεύουμε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι.
Κατόπιν, βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.
Η παραδοσιακή και αφράτη γιαουρτόπιτα μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
super syntages.gr