Για την κρέμα
1000 ml γάλα
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη
20ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Επιπλέον χρειαζόμαστε
6 φύλλα κρούστας
40ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ¾ από το γάλα να ζεσταθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 2 αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα το σιμιγδάλι και το μείγμα με τα αυγά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε 20ml ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και την κανέλα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο , ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα επάνω από το τελευταίο φύλλο, τυλίγουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε το αυγό με λίγη κανελοζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Funky cook.gr