Συστατικά
- 8 μεσαίες πατάτες καλά πλυμένες
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 220 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
- 1 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο
- ½ φλ. γάλα
- αλάτι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μικρές φέτεςπιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
-
- Κόβεις τις πατάτες στη μέση και τις αλείφεις με λάδι
- Τις βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα
- Ρίχνεις σε μπολ το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το τυρί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα πράσινα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
- Βγάζεις τις πατάτες από το φούρνο, αδειάζεις το εσωτερικό τους και τις γεμίζεις αρχικά με το πρώτο μείγμα και στη συνέχεια με το δεύτερο. Προσθέτεις αν θέλεις από πάνω έξτρα τυρί και βάζεις τις πατάτες να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμη. Είναι έτοιμες!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε (Αποδοχή) ή μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε (Απόρριψη)ΑποδοχήΑπόρριψηΠολιτική Cookies