Γεμιστό κέικ με κιρς από την Ελβετία

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το παντεσπάνι

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κάψουλα βανιλίνη

Για το μπισκότο

40 γρ. φουντούκι, σε σκόνη

60 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ασπράδια αυγών

Για την κρέμα

220 γρ. βούτυρο αγελάδος

180 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. kirsch (απόσταγμα αγριοκέρασου, το βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Για το σιρόπι

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

100 γρ. kirsch

Για τη διακόσμηση

100 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Παντεσπάνι

Για το παντεσπάνι του γεμιστού κέικ με κιρς, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 24 εκ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να χρυσίσει.

Μπισκότο

Για το μπισκότο του γεμιστού κέικ με κιρς, στον κάδο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το φουντούκι, ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα.

Βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και χαράζουμε έναν κύκλο διαμέτρου 24 εκ. ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε μια επιφάνεια από σιλικόνη στο ίδιο μέγεθος.

Απλώνουμε το μείγμα επάνω στην επιφάνεια και ψήνουμε το μπισκότο για του γεμιστού κέικ με κιρς, για περίπου 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού ξεκολλάμε το μπισκότο από τη λαδόκολλα.

Κρέμα

Για την κρέμα του γεμιστού κέικ με κιρς, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 10 – 15 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και αφράτη κρέμα.

Ρίχνουμε το kirsch και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ενσωματωθεί.

Σιρόπι

Για το σιρόπι του γεμιστού κέικ με κιρς, σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό (υπολογίζουμε από την ώρα του βρασμού).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch.

Συναρμολόγηση

Για την συναρμολόγηση του γεμιστού κέικ με κιρς, σε πιατέλα βάζουμε το μπισκότο και απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της κρέμας.

Βάζουμε από πάνω το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε τα πλαϊνά της τούρτας με τα αμύγδαλα και την επιφάνεια της με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το γεμιστό κέικ με κιρς.

Gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ