Γιάννης Σιάτος: Άκρως επικίνδυνος ο δρόμος Μάτι Κορινθίας -Διακόπι Αρκαδίας

 Σε σημερινό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος” αναφέρονται τα εξής: 

“Επερώτηση σχετικά με την επικινδυνότητα του δρόμου Μάτι Κορινθίας (Γκιόζα) -Διακόπι (Μπεντένι ) Αρκαδίας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Ο δρόμος Μάτι -Διακόπι βρίσκεται στα όρια των Νομών Κορινθίας και Αρκαδίας και συνδέει τους 2 νομούς. Πριν λίγους μήνες αφαιρέθηκαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα σε ένα μεγάλος μέρος του συγκεκριμένου δρόμου. Παραμένει δε άγνωστο, αν υπήρξε κλοπή αυτών ή αποσυναρμολόγηση τους για τοποθέτηση σε άλλο δρόμο καθώς απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την αποσυναρμολόγηση τους , εξοπλισμό που συνήθως διαθέτουν οι εργολάβοι οδικών έργων. Η επανατοποθέτηση των πλαϊνών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων είναι άκρως απαραίτητη καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι άκρως επικίνδυνος.

Υπάρχουν στροφές με ανάποδη κλίση, ενώ υπάρχει τεράστια υψομετρική διαφορά από το επίπεδο του δρόμου στο επίπεδο του εδάφους και οποιαδήποτε εκτροπή οχήματος εκτός δρόμου θα έχει θανατηφόρο αποτέλεσμα καθώς το όχημα θα πέσει από γκρεμό πολλών μέτρων.

Ταυτόχρονα ο δρόμος φαίνεται να μην έχει καθαριστεί από μηχανήματα της περιφέρειας για χρόνια καθώς παρόλο που πρόκειται για πετρώδες σημείο με σχεδόν ανύπαρκτη βλάστηση, πολλοί ακανθώδη θάμνοι έχουν φυτρώσει δεξιά και αριστερά του δρόμου , μειώνοντας το πλάτος του δρόμου. Έτσι οι οδηγοί κινούνται στο μέσο του δρόμου με την πιθανότητα μετωπικής σύγκρουσης είναι πολύ μεγάλη.

Επιπλέον δεν υπάρχει η παραμικρή διαγράμμιση του δρόμου , η οποία κρίνεται απαραίτητη ειδικά για τους χειμερινούς μήνες καθώς στο συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζεται συνεχώς ομίχλη και μειωμένη ορατότητα.

Τέλος κοντά στο χωριό Διακόπι υπάρχει μεγάλη βύθιση του δρόμου, που πρέπει να επισκευαστεί άμεσα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης του συγκεκριμένου δρόμου

Βυθίσματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία του συγκεκριμένου δρόμου καθώς φαίνεται να έχει γίνει μεγάλη κακοτεχνία κατά το παρελθόν.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Περιφερειακή αρχή :

Σε τι ενέργειες θα προβεί και με τι χρονοδιάγραμμα ;

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

Γιάννης Σιάτος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ