Γιάννης Σιάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας: 7+1 προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε επίπεδο Περιφέρειας

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος, από την παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” αναφέρει με σημερινό δελτίο Τύπου:

“Η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα των πολιτών, προκαλεί θυμό, απογοήτευση και αρνητικά συναισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι οι λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μπορούν να δοθούν κατά κύριο λόγο από το κεντρικό κράτος. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου λίγα πράγματα μπορεί να κάνει. Παρ’ όλα αυτά στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσα 7+1 προτάσεις που αν υλοποιηθούν , θα ελαφρύνουν τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

1) Παρέμβαση στο κόστος παραγωγής των προϊόντων, κυρίως μέσω της κατασκευής αρδευτικών έργων που θα μειώσουν το κόστος καλλιέργειας και άρα τις τιμές των τροφίμων στα ράφια των σουπερμάρκετ.

2) Ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας ώστε να κάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις και ελέγχους στην αγορά.

3) Ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρέμβαση στο Υπουργείο Ενέργειας , ώστε οι ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας να λαμβάνουν όρους σύνδεσης κατά απόλυτη προτεραιότητα.

4) Σύμπραξη μαζί με την επιτροπή ανταγωνισμού. Συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών της Πελοποννήσου στον τομέα εμπορίας τροφίμων και λοιπών προϊόντων. Συμφωνία κυρίων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των επιχειρήσεων για συγκράτηση και μείωση τιμών. Πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.

5) α) Δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών στα πρότυπα του fuelprices.gr . Θα πρέπει να επιλεγεί μια λίστα από βασικά προϊόντα, τοπικά η μη , οι τιμές των οποίων θα πρέπει να κοινοποιούνται, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα.
β) πλατφόρμα διασύνδεσης παραγωγών με εμπόρους και καταναλωτές.

6) Πίεση στο Υπουργείο για έναρξη του προγράμματος φωτοβολταϊκά στις επιχειρήσεις που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2022 και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Ειδικές προβλέψεις για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

7) Αναπτυξιακά προγράμματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για σύσταση νέων επιχειρήσεων και εκσυχρονισμό των υφιστάμενων ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές.

8) Επαναχάραξη της μέχρι τώρα ασκούμενης πολιτικής.

Γιάννης Σιάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Π.Ε Κορινθίας”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ