Για ποιά θέματα του νομού μας γνωμοδότησε θετικά η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος στην τελευταία συνεδρίασή της

φωτο αρχείου

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ανέδειξε τη σπουδαιότητα της ίδρυσης της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει κατά τους έξι μήνες λειτουργίας της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει σε πλήθος θεμάτων, μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στρατηγικών μελετών που αφορούν παρεμβάσεις, δράσεις και επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Αδαμόπουλος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, σημειώνοντας ότι «σε έξι μήνες έχουμε αντιμετωπίσει και εκδώσει πολλές περισσότερες αποφάσεις από όσες εκδίδονταν σε διάστημα ενός ή και δύο ετών, όταν τα ζητήματα αυτά παραπέμπονταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό αποτελεί σημαντική διοικητική μεταρρύθμιση και αποδεικνύει την αταλάντευτη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να μην αφήσει κανένα ζήτημα που αφορά την περιοχή μας χωρίς εξέταση και χωρίς να εκφράσει τη γνώμη της. Είναι προφανές ότι ο κύριος παράγοντας αναβάθμισης της λειτουργίας της Περιφέρειας και των συλλογικών της οργάνων είναι η αποτελεσματικότητα».

Η Επιτροπή, μεταξύ των άλλων αποφάσεων της, γνωμοδότησε θετικά σε ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν την οριοθέτηση και διευθέτηση ρεμάτων του Δήμου Λουτρακίου, καθώς και τη βελτίωση αρδευτικού έργου στην περιοχή της Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ