Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
220 γραμ. γάλα σοκολατούχο
50ml λικέρ κρέμα
800 γραμ. φυτική κρέμα ψυγείου
300 γραμ. πραλίνα σοκολάτας
100 γραμ. φουντούκια χοντροκομμένα
100 γραμ. ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Το μείγμα για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Χτυπάμε την φυτική κρέμα με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.
Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
Το στρώσιμο για το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα από την Αργυρώ
Σε ταψί 30×25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα. Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και για τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα. Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 4 με 5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτό το φανταστικό δροσερό και εύκολο γλυκό ψυγείου.
Πηγή: argirobarbarigou.gr