Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg καθαρισμένες γαρίδες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φλ. ρύζι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 4 φλ. νερό
- 2 πρέζα/ες κρόκο Κοζάνης
- Λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).
Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες για τις γαρίδες με ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.
Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
argiro.gr