Γ. Παπαμιχαήλ στην hmerisiakorinthou.gr: «Ο Σ.Ε.Α.Κ ξεχώρισε και το 2024 με ένα έργο που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δημιουργικότητας, συνεργασίας και οράματος»

Για τις πολλές και πολύ χρήσιμες δραστηριότητες του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» την χρονιά που μας πέρασε αλλά και τα σχέδια για αυτή τη χρονιά, μίλησε σήμερα αναλυτικά στην hmerisiakorinthou.gr ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Παπαμιχαήλ. Οι δράσεις του συλλόγου είναι κάτι παραπάνω από απλές δράσεις αφού αποσκοπούν στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στην προβολή της περιοχής ακόμη περισσότερο.

«Ο Σύλλογός μας, ο ΣΕΑΚ, ξεχώρισε και το 2024 με ένα έργο που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δημιουργικότητας, συνεργασίας και οράματος», μας είπε αρχικά ο κος Παπαμιχαήλ και συνέχισε: «Με τις πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες μας, δείχνουμε έμπρακτα την αφοσίωσή μας στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας. Με το καινοτόμο πνεύμα μας φιλοδοξούμε να ενισχύουμε την οικονομική και πολιτιστική ζωή της περιοχής, χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

H προσφορά μας στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια του 2024 πραγματώθηκε με την επιτυχή διοργάνωση της ανθρωπιστικής μας πρωτοβουλίας για τη συλλογή τροφίμων μέσω χορηγιών, όπου προσφέραμε πολύτιμη στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Αυτή η σημαντική επιτυχία αποτελεί καρπό της απλόχερης γενναιοδωρίας και της ουσιαστικής συνεισφοράς της τοπικής κοινωνίας, καθώς και της αμέριστης στήριξης και συνεργασίας με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Τμήμα Τουρισμού), τον Δήμο Κορινθίων (Τμήματα Τουρισμού και Πολιτισμού), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και την Τοπική Κοινότητα, προκειμένου να αναδείξουμε τη λαμπρή πολιτιστική μας κληρονομιά με τις εξής εκδηλώσεις:

Βραδιά Πανσελήνου

Σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων (Τμήμα Πολιτισμού) και την Τοπική Κοινότητα πραγματοποιήθηκε μια μαγική εκδήλωση, στον εμβληματικό χώρο του (Ξενία).

Παγκόσμια ημέρα Αρχαιολογίας

Με την συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών, τιμήσαμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα προσφέροντας εκπαιδευτική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αφιερωμένη στον Πήγασο.

Τουριστική προβολή Αρχαίας Κορίνθου

Πασχαλινή προβολή

Για την προώθηση του εορτασμού του Πάσχα και την ενίσχυση της προσέλευσης επισκεπτών, δημιουργήθηκαν κείμενα και φωτογραφικό υλικό τα οποία παρουσίασαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Κορίνθου επικεντρώνοντας σε ήθη, έθιμα, τοπικές γεύσεις και μνημεία του τόπου.

Για να διασφαλιστεί η επιτυχία της προσπάθειας, προβλήθηκαν  στην τηλεόραση στην εκπομπή της ΕΡΤ  “Σαββατοκύριακο”, επιτρέποντας την ευρεία προβολή του και στα social media.

Με αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση, η προώθηση του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο αναδείχθηκε πετυχημένη  προσελκύοντας επισκέπτες και ενισχύοντας το ενδιαφέρον για την περιοχή.

Χάρτης Αρχαίας Κορίνθου (Agora map)

Μετά από επανειλημμένη ζήτηση των επισκεπτών για έναν αναλυτικό χάρτη της περιοχής, ο Σύλλογός μας (ΣΕΑΚ) αποφάσισε να υλοποιήσει το αίτημα αυτό.

Ο χάρτης έχει σχεδιαστεί με στόχο να διευκολύνει την περιήγηση και να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών.

Ο χάρτης περιλαμβάνει πληροφορίες στα αγγλικά, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες, όπως διαμονή, εστίαση, εμπορικά καταστήματα, δημόσιους χώρους parking, καθώς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα της περιοχής.

Η λεπτομερής απεικόνιση του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Κορίνθου αναδεικνύει όλες τις σημαντικές τοποθεσίες και μνημεία, διευκολύνοντας την περιήγηση και ενισχύοντας την εμπειρία των επισκεπτών προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο και τον πολιτισμό.

Επιπλέον, περιλαμβάνει 4 ιστορικές περιπατητικές διαδρομές, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την Αρχαία Κόρινθο με τα πόδια.

Παράλληλα, διατίθεται ένας QR κωδικός που κατευθύνει στον ψηφιακό χάρτη του συλλόγου.

Γαστρονομική εκδήλωση «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ημερίδα αφιερωμένη στα Τοπικά προϊόντα της Κορινθιακής Γης, ενισχύοντας τη θέση τους στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Μετά την ημερίδα, ακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη μαγειρικής (live cooking), στην οποία συμμετείχε η διακεκριμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, πλαισιωμένη από την έμπειρη ομάδα της, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Μπρατσολιά.

Στον γραφικό υπαίθριο χώρο, τοπικοί παραγωγοί πρόβαλαν τα εκλεκτά προϊόντα τους, ενώ οι γυναίκες της περιοχής πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα, αποτυπώνοντας την πλούσια γευστική κληρονομιά της Κορινθίας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, γεμάτη ενθουσιασμό και ζεστασιά, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων που συνδύασε την παράδοση με την καινοτομία. Η επιτυχία της εκδήλωσης ανέδειξε για ακόμα μια φορά τη δυναμική της τοπικής κουζίνας και τη στενή σχέση των ανθρώπων με τα προϊόντα του τόπου τους.

Επίσκεψη δημοσιογράφων (FAM TRIP)

Οι δημοσιογράφοι κ. Ηρώ Κουνάδη, κ. Χριστίνα Τσαμουρά, κ. Μαριάννα Μανωλοπούλου, κ. Χριστίνα Ζάχου και κ. Φάνης Ζώης ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην επίσκεψή τους στην Αρχαία Κόρινθο, αποτυπώνοντας με ακρίβεια και λεπτομέρεια την πλούσια εμπειρία τους.

Μέσα από τα αφιερώματά τους, που περιλαμβάνουν λεπτομερείς περιγραφές και ενθουσιώδεις αναφορές, ανέδειξαν τα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Τα άρθρα και οι αναφορές τους προσφέρουν μια ζωντανή και παραστατική εικόνα της Αρχαίας Κορίνθου, εμπνέοντας τόσο γνώση όσο και δέος για τον πλούτο της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το περιεχόμενο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή πληροφορίας, αλλά λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο για νέους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μοναδικά στοιχεία της περιοχής, ενισχύοντας το ενδιαφέρον για την Αρχαία Κόρινθο.

Ημερίδα για την κυκλική οικονομία και τον τουρισμό

«Ο Πρώτος Βιώσιμος Πολιτιστικός Προορισμός της Ελλάδας έως το 2030» – Αναβίωση Ιστορίας, Πολιτισμού και Οικολογικής Συνείδησης. Οι βασικοί πυλώνες αυτής της προσέγγισης είναι: Διαχείριση τουριστικών ροών, αντιμετώπιση της συμφόρησης στους Αρχαιολογικούς χώρους μέσω συνεργασιών με φορείς του τουριστικού κλάδου για την καλύτερη κατανομή επισκεπτών. Προώθηση «πράσινων» πρακτικών, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ανακύκλωση και η ορθολογική χρήση υδάτινων πόρων. Κυκλική οικονομία, μείωση αποβλήτων, με χρησιμοποίηση πόρων και ανακυκλώσιμων προϊόντων, για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κοινωνική συνοχή και οικονομική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσα από τις στρατηγικές για τη μείωση των εποχιακών ανισοτήτων και την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αυτά έγιναν το 2024.

Το 2025 η γαστρονομική μας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούνιο. Θα την κάνουμε φέτος λίγο νωρίτερα για να μην έχουμε πάρα πολύ ζέστη.

Θα κάνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων την καθιερωμένη Πανσέληνο του Αυγούστου. Ακόμα δεν έχουμε κλείσει ημερομηνίες. Και μετά θα κάνουμε και κάποιες ημερίδες».

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ