Γ. Ψυχογιός: “Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να υπερασπιστούν την κοινωνία και να υψώσουν τείχος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΣ. για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και τους ΟΤΑ. Ακολουθούν μερικά σημεία από την ομιλία του:

“Η προτεινόμενη νομοθεσία είναι ανεπαρκώς δομημένη και αποσπασματική και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ΟΤΑ και της δημόσιας διοίκησης. Οι Δήμοι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση και απαιτούν περισσότερη και πιο πολυεπίπεδη στήριξη από την Κυβέρνηση, όπως έγινε το 2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το «Φιλόδημος» και άλλα εργαλεία.
Θυμίζω ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε καθοριστικά την Αυτοδιοίκηση με προγράμματα, όπως το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με υποδομές, μηχανήματα και προσωπικό, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
Η πρόσφατη φωτιά στην Κορινθία ανέδειξε την έλλειψη συντονισμού και σχεδίου. Ογδόντα χιλιάδες στρέμματα κάηκαν και δύο ζωές χάθηκαν. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις, όχι άλλες επιτροπές!
Καταθέτουμε εκ νέου αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για ζητήματα του αγροτικού τομέα. Ένα παράδειγμα είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ που ζητάει αυτή τη στιγμή εκατοντάδες εκατομμύρια ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από παραγωγούς για δικά του λάθη.
Στη Μεταναστευτική Πολιτική, η ρύθμιση για τους Ουκρανούς πρόσφυγες είναι θετική, αλλά δεν πρέπει να αποκλείονται άλλοι δικαιούχοι. Η κτήση ιθαγένειας με πολιτογράφηση πρέπει να γίνει πιο δίκαιη και προσβάσιμη για όλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών και να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.
Απευθυνόμαστε ειδικά στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις -μέσα και έξω από τη Βουλή- για να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο υπεράσπισης της κοινωνίας, η οποία χειμάζεται και να αντισταθούμε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που καθημερινά αποδομεί κατακτήσεις δεκαετιών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ