Γ. Ψυχογιός: “Οι παρεμβάσεις μας είναι καθοριστικές για την στήριξη του προσωπικού και των δομών Υγείας στην Κορινθία”

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολύ-νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, όπου μεταξύ άλλων είπε: ” Οι στόχοι που τίθενται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο κλάδο της ανακουφιστικής φροντίδας, δεν συμβαδίζουν με τη μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης που επιμένει στην εμπορευματοποίηση, αλλά και στη συστηματική υποχρηματοδότηση και απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας, όπως φάνηκε και στον προϋπολογισμό, με την περικοπή των δαπανών κατά 1,5%.

– Σε ένα άλλο επίπεδο πρέπει να αναδειχθεί και το θέμα των ΚΕΦΙΑΠ, των Κέντρων δηλαδή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που και στην Κορινθία απαιτούν άμεση στήριξη σε προσωπικό, μέσα και σε υποδομές και που δυστυχώς τα έχετε εγκαταλείψει.

– Με τις παρεμβάσεις μας και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων αποφασίσατε τελικά την παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού των δημοσίων δομών, αλλά και αυτών οι οποίοι υπηρετούν στις νευραλγικές υπηρεσίες, υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας στα νοσοκομεία.

– Όμως, ταυτόχρονα, μεταφέρετε προσωπικό και μετακινείτε προσωπικό εσωτερικά από τα κέντρα Υγείας, τις ΤΟΜΥ, αλλά και τα περιφερειακά ιατρεία στα νοσοκομεία, χωρίς να αναπληρώνετε αυτό το προσωπικό, διαλύοντας και απογυμνώνοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, αφήνοντας ολόκληρα χωριά χωρίς γιατρούς και στην ουσία τορπιλίζοντας ένα βασικό κοινωνικό δικαίωμα.

– Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης με το 50% των οργανικών θέσεών τους κενές και δεν βλέπουμε καμία απολύτως βούληση για να αναπληρωθούν αυτές οι θέσεις, να καλυφθούν τα κενά με μόνιμο προσωπικό.

– Μάλιστα, η Υπουργός, η κ. Γκάγκα, πολύ πρόσφατα επισκεπτόμενη το Νοσοκομείο της Κορίνθου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα βαίνουν καλώς και υπάρχει πλήρης επάρκεια στη λειτουργία. Προφανώς, δεν πέρασε από τα ΤΕΠ, όπου οι ίδιοι γιατροί καταγγέλλουν την πολύ δύσκολή κατάσταση που επικρατεί, τις μεγάλες ανάγκες, την έξοδο γιατρών από την υπηρεσία τους λόγω της υπερεργασίας και την αναπλήρωση αυτών των θέσεων από γιατρούς των κέντρων υγείας και άλλων πρωτοβάθμιων δομών.

– Οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των τεσσάρων χιλιάδων «δύνανται» να ανανεωθούν και είναι στην κρίση των κατά τόπους Διοικητών, κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, αφήνει τεράστια περιθώρια διακριτικής και άνισης μεταχείρισης…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ