Γ. Ψυχογιός: “Οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν στο Ξυλόκαστρο έχουν το δικό τους σημείο μνήμης και τιμής..”

oznorCO

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες Κυριακή ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξυλοκάστρου «Ελπινίκη» με τα αποκαλυπτήρια  του μνημείου Μικρασιατών στο Ξυλόκαστρο, παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος σχολίασε : “Ένα χρέος εκπληρώθηκε σήμερα..Έστω μετά από 100 χρόνια, οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που εγκαταστάθηκαν στο Ξυλόκαστρο έχουν το δικό τους σημείο μνήμης και τιμής.

Για τους αγώνες τους για ζωή ξεριζωμένοι από τις εστίες τους, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και αλλά, για την υποτιμητική συμπεριφορά που αντιμετώπισαν στην αρχή και για δεκαετίες στο νέο τους τόπο…

Η μνήμη και η γνώση είναι τα καλύτερα εφόδια για την αυτογνωσία κι ένα παρόν και μέλλον με κέντρο τον άνθρωπο. Και αυτό ήταν αναγκαίο και στο Ξυλόκαστρο, για ένα σημαντικό κομμάτι του που είχε μείνει για δεκαετίες στη λήθη..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ