Δήλωση: Ο Γιώργος Ψυχογιός μιλά για την έλλειψη ταχυδρόμων, τις ζημιές του καύσωνα και τα προβλήματα στο γήπεδο του Άσσου

Τρία σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε τοπικές κοινότητες του νομού , όπως ο Άσσος, η Γκούρα και ο Φενεός, αλλά και οι αγροτικές περιοχές του νομού έθεσε πρόσφατα με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός.

Πρόκειται για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ταχυδρόμων στον Άσσο, στην Γκούρα, στον Φενεό και σε άλλες περιοχές του νομού, για τις ζημιές που προκάλεσε ο καύσωνας στους παραγωγούς σουλτανίνας και για τα προβλήματα του γηπέδου του Άσσου .

Αναλυτικά, ο κ. Ψυχογιός δήλωσε τα εξής στην hmerisiakorinthou.gr:

“Η παρέμβαση που κάνουμε για τον Άσσο έρχεται σε συνέχεια τόσο των συναντήσεων που έχουμε κάνει με φορείς εκεί αλλά και επιστολής του τοπικού προέδρου και του συμβουλίου της κοινότητας του Άσσου. Στοχεύει σε τρία βασικά ζητήματα, που δεν είναι μόνο στον Άσσο βέβαια, αλλά επειδή ακριβώς αναδείχθηκαν και μάς είχαν κοινοποιηθεί τα φέραμε στη Βουλή ως ένα υπόδειγμα για το τι ελλείψεις υπάρχουν και σε πολλές άλλες περιοχές του νομού.

Έχουμε αναδείξει πάρα πολλές φορές – και την περίοδο 2019-2023 και σήμερα – το γεγονός ότι έχουν απαξιωθεί τα ΕΛΤΑ, ότι είναι υποστελεχωμένα. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2024 σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, στον παλαιό Δήμο Άσσου-Λεχαίου, οι αλληλογραφίες που είναι και σημαντικές – διότι υπάρχουν προθεσμίες, προσωπικά δεδομένα, υποχρεώσεις και, γενικά, ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών – να πηγαίνουν στο κοινοτικό γραφείο. Κι αυτό να συμβαίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, παρά τις διαβεβαιώσεις του διευθυντή των ΕΛΤΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην διανέμονται όπως πρέπει στους πολίτες, και για λόγους πρακτικούς – αποφυγής ταλαιπωρίας και εξόδων – αλλά και για λόγους ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων.

Καταγγέλλουμε λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ταχυδρόμος στον Άσσο και ζητάμε να μπει. Κι όχι μόνο στον Άσσο, αλλά και σε άλλες περιοχές. Σάς θυμίζω ότι στη Γκούρα, στο Φενεό, έκλεισε το ταχυδρομείο και τα γράμματα, η αλληλογραφία, συγκεντρώνονται και εκεί στο κοινοτικό γραφείο ή και σε κιβώτια ή και σε κάποια σημεία που είναι εντελώς εκτεθειμένα, έξω από το παλιό ταχυδρομείο.

Άρα δεν είναι μόνο πρόβλημα του Άσσου είναι και συνολικά σ’ όλο το νομό και το ξέρουμε. Δυστυχώς η κυβέρνηση προσλαμβάνει με συμβάσεις με το μήνα και δεν παίρνει μόνιμους, όπως θα ‘πρεπε κανονικά, σε μία υπηρεσία που θα έπρεπε να είναι καθολικής κάλυψης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των ΕΛΤΑ. Καθολικής κάλυψης και στα πεδινά και στα παραθαλάσσια και στα ορεινά, γιατί είναι δικαίωμα του πολίτη και χρηματοδοτούνται γι’ αυτό από την Ευρώπη.

Το ένα λοιπόν είναι αυτό. Το άλλο είναι οι ζημιές που έγιναν σε αγροτικές καλλιέργειες μέσα στον Ιούλιο – 18/7 ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία αλλά μιλάμε για παρατεταμένο καύσωνα 4-5 ημερών. Έγιναν πολύ μεγάλες ζημιές στη σουλτανίνα αλλά και σε άλλες καλλιέργειες. Ζητάμε λοιπόν να πάει ο ΕΛΓΑ να κάνει εκτιμήσεις για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωπο δίκαια και γρήγορα καθώς αυτό πλέον είναι θέμα επιβίωσης για τους αγρότες, δεν μιλάμε μόνο για κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν την καλλιέργεια αλλά και να καλύψουν τα έξοδά τους.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρχε και τον Αύγουστο πολύ μεγάλη ζημιά, πάλι από τις υψηλές θερμοκρασίες, πολύ κοντά στον τρύγο. Υπήρξαν και σχετικές παρεμβάσεις τοπικών φορέων εκεί, που ζήτησαν να γίνουν οι εκτιμήσεις και να ενταχθούν μέσα στις αποζημιώσεις και αυτά, διότι, όπως καταλαβαίνετε, ό,τι απέμεινε από τις ζημιές του Ιουλίου ήλθε να το αποτελειώσει αυτός ο παρατεταμένος καύσωνας, κι όχι μόνο αυτό αλλά και η έλλειψη βροχοπτώσεων και νερού μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Άρα υπάρχουν και εκεί ζημιές και πρέπει να το δει ο ΕΛΓΑ συνολικά, σε μια περιοχή που παράγει σουλτανίνα και που είναι ένα βασικό προϊόν για την τοπική παραγωγή.

Το τρίτο ήταν το θέμα του γηπέδου, το οποίο πολλές φορές έχω επισκεφτεί κι εγώ σαν ποδοσφαιριστής παλαιότερα αλλά τώρα και με την ιδιότητα του βουλευτή. Και από την διοίκηση του συλλόγου του Ολυμπιακού Άσσου, που έχει ακαδημία με περίπου 100 παιδιά (ο σύλλογος αγωνίζεται στην α’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος) επισημάνθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα. Ο χλοοτάπητας είναι παλιός και δεν προσφέρεται για τους αγώνες που φιλοξενεί αλλά και κυρίως για τις ακαδημίες αλλά και για όποιον άλλον θέλει να αθληθεί. Ζητάμε από την Πολιτεία να στηρίξει τον Δήμο και να χρηματοδοτήσει – όπως είχαμε κάνει κι εμείς ως κυβέρνηση με πάρα πολλές εγκαταστάσεις και υποδομές σε όλο το νομό, όταν ήμουν εγώ υπεύθυνος γι’ αυτό – προκειμένου το γήπεδο να αναμορφωθεί, να ανανεωθεί ο χλοοτάπητας, να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές των αποδητηρίων των υπόλοιπων χώρων που φιλοξενούν εκεί τις δραστηριότητες. Και σίγουρα όλο αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το δούμε ξεκομμένο, διότι είναι και το ποτάμι δίπλα και χρειάζεται να γίνει ένα αντιπλημμυρικό έργο σοβαρό. Γιατί θυμάστε ότι το 2018 υπήρξαν ζημιές πολύ σοβαρές με αποτέλεσμα να έχουμε επιπτώσεις και στο γήπεδο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια αυτών που αθλούνται εκεί. Ζητάμε λοιπόν να μας πει η Πολιτεία ένα χρονοδιάγραμμα και να ορίσει ένα εργαλείο χρηματοδότησης για το γήπεδο του Άσσου που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή και που η διοίκηση του συλλόγου πολλές φορές μάς έχει επισκεφτεί και μάς το έχει θέσει, βάζοντας το ζήτημα να μπορούν να έχουν όλοι ασφαλή πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις”.

Γ.Π

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ