Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr : Ο Παναγιώτης Λουζιώτης μιλά για την “Επιχειρηματική Δύναμη για την Κορινθία” η οποία παρουσίασε τους πρώτους 48 υποψήφιους και την πρότασή της για την επιχειρηματικότητα

Με ένα νέο συνδυασμό που φέρει την ονομασία “Επιχειρηματική Δύναμη για την Κορινθία” και με τον οποίο αποφάσισαν να συμπορευτούν πολλοί Κορίνθιοι επιχειρηματίες κατεβαίνει στις επιμελητηριακές εκλογές, που θα διεξαχθούν το διήμερο 30/11/2024 – 1/12/2024, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης.

Ήδη από την Τετάρτη 24 Ιουλίου ανακοινώθηκαν, σε επίσημη εκδήλωση, τα πρώτα ονόματα 48 υποψηφίων που θα περιλαμβάνει ο συνδυασμός, και το επόμενο διάστημα θα προστεθούν κι άλλα ονόματα. Επιπλέον, στην εκδήλωση της Τετάρτης αναφέρθηκαν οι βασικές προτεραιτότητες και οι στόχοι του συνδυασμού για την επόμενη τετραετία.

Μιλώντας κατ’ αποκλειστικότητα στην hmerisiakorinthou.gr για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές και το νέο συνδυασμό του, ο κ. Λουζιώτης δήλωσε τα εξής:

“Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου όρισε την ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου – 30 Νοεμβρίου στο Κιάτο και 1 Δεκεμβρίου στην Κόρινθο.
Ξεκινώντας λοιπόν με την επίσημη πλέον απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο συνδυασμός μας “Επιχειρηματική Δύναμη για την Κορινθία” ανήγγειλε την πρόθεση της καθόδου – επίσημα πλέον – στις επιμελητηριακές εκλογές. Ο συνδυασμός αυτός προέρχεται από δύο συνδυασμούς, την “Επιχειρηματική Δύναμη”, που είχε έλθει πρώτη στις προηγούμενες επιμελητηριακές εκλογές, και την “Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου” με επικεφαλής τον κ. Μουρίκη. Περιλαμβάνει όμως και άλλα άτομα, τα οποία ήταν σε άλλους συνδυασμούς. Και χθες ήμαστε στην ευχάριστη θέση να καταθέσουμε την πρότασή μας ως προς την επιχειρηματική κοινότητα του νομού Κορινθίας, συμπεριλαμβάνοντας και ανακοίνωση για τους πρώτους μας υποψηφίους. Ανακοινώσαμε συνολικά 48 άτομα που κατέρχονται ως υποψήφιοι του συνδυασμού μας στις επιμελητηριακές εκλογές. Είναι τα πρώτα ονόματα που αναφέραμε.
Επίσης έγινε ένας μίνι απολογισμός για το τι έχουμε κάνει σαν Διοίκηση του Επιμελητηρίου στη διάρκεια των δυόμιση χρόνων της θητείας μας. Και είπαμε και πέντε στόχους και προτάσεις, που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, καθώς και τις δεσμεύσεις μας για την επόμενη τετραετία.”

Και ο κος Λουζιώτης συνέχισε λέγοντας: 
“Θέλω να πιστεύω ότι όλη η επιχειρηματική κοινότητα του νομού Κορινθίας έχει δείξει ήδη μέχρι τώρα ότι έχει “αγκαλιάσει” τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στην προσπάθεια αυτή την οποία κάνει για να βάλει το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις της Κορινθίας στη θέση που τούς αξίζει να είναι και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για την επόμενη τετραετία, για να πάμε ακόμα ψηλότερα αυτό το οποίο επιθυμούμε όλοι μας.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα, από επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε πάρα πολλούς τομείς. Είναι… “διακτινισμένο” σε όλο το νομό Κορινθίας και θα εμπλουτιστεί στο επόμενο διάστημα και με άλλα άτομα τα οποία θα προσδώσουν τη δυνατότητα να μπορούμε όλοι να είμαστε παραγωγικοί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του συνδυασμού μας στη χθεσινή μας εκδήλωση αναφέραμε ότι οι στόχοι μας είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των μελών μας, να προωθήσουμε την εξωστρέφεια σε διεθνείς συνεργασίες. Θα κάνουμε λοιπόν πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού, θα υλοποιήσουμε δράσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων, θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις και σεμινάρια για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων και στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή κοινότητα, θα συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα – όπως ήδη συμμετέχουμε – για την άρτια υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας και θα κάνουμε και ειδικές εκθέσεις αλλά και γενικές εκθέσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής αγοράς.
Θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού και η παρουσίαση όλων των μελών, η οποία θα γίνει την περίοδο του Φθινοπώρου και από κει και πέρα προχωρούμε και σχεδιάζουμε όλοι μαζί με τους συνεργάτες μας την επόμενη μέρα.”

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ