Δήμος Κορινθίων: “Η αναβαθμισμένη μορφή του 2ου Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησις της Κορίνθου, πόλης που μαθαίνει, το καθιέρωσε ως μοναδικό ελληνικό θεσμό”

Το 2ο Φεστιβάλ Διά Βίου Μάθησις της Κορίνθου, πόλης που μαθαίνει, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πολλών και ποικίλων φορέων Διά Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) της πόλης μας (ψυχική Υγεία, τυπική εκπαίδευση, κατάρτιση, πολιτισμός) σε έξι διαφορετικού τύπου συνεδρίες (χαιρετισμοί, προφορικές εισηγήσεις, στρογγυλό τραπέζι, συνεδρία posters, κλείσιμο συνεδριών, μουσικό κλείσιμο).

Σημαντικό στοιχείο του φετινού, 2ου Φεστιβάλ ήταν η συγκινητική και ενθαρρυντική παρέμβαση (on line) από τη Συντονιστική Ομάδα του Δικτύου της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν από το Αμβούργο (στα ελληνικά) για την Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει. Χαιρέτησαν και παρενέβησαν επίσης στελέχη από δυο άλλες Πόλεις που Μαθαίνουν (Λάρισα και Νέα Σμύρνη).

“Επισημαίνεται η αναβαθμισμένη μορφή του 2ου Φεστιβάλ που το καθιέρωσε ως μοναδικό ελληνικό θεσμό. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η πρωτοτυπία και η υψηλή ποιότητα τόσο των παρεμβάσεων όσο και του διαλόγου και των προβληματισμών που ακολουθούσαν.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι το καταστάλαγμα της αναζήτησης και προσδιορισμού συγκεκριμένης δικτύωσης, αποτύπωσης, συνεργασίας, ενδυνάμωσης, δυναμικής και προοπτικής των ποικίλων φορέων ΔΒΜ της  Κορίνθου  Πόλης που Μαθαίνει. Σύντομα θα ακολουθήσει συνάντηση των φορέων ΔΒΜ. Αυτό είναι πιθανόν να συνδυαστεί με την παρουσία στην Κόρινθο, 1-4 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπείας από την αδελφοποιημένη πλέον με την Κόρινθο  πόλη Andong της Δημοκρατίας της Κορέας (ανήκει επίσης στο δίκτυο της UNESCO)”, όπως αναφέρει ο δήμος Κορινθίων και προσθέτει:

“Η έναρξη μιας αδιάλειπτης, εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης αυτών των φορέων προέκυψε ως το μεγάλο ζητούμενο του 2ου Φεστιβάλ. Προτάθηκαν διαφορετικά σενάρια σε αυτή την προοπτική (με διαστάσεις διοικητικές, συμμετοχικές, δημοκρατίας, συνεργασίας, προοπτικής και βιωσιμότητας).

Χαρακτηριστικό και του 2ου Φεστιβάλ ήταν η συμμετοχή τόσο μεγάλων και καθιερωμένων φορέων ΔΒΜ (όπως το Πανεπιστήμιο) ή το Επιμελητήριο όσο και μικρών (συχνά εθελοντικών) ομάδων ΔΒΜ που παρουσίαζαν ακόμα και πρώτη φορά δημόσια τη δουλειά τους.

Τέλος, θεμελιακή διαπίστωση ήταν η αναγκαιότητα αλληλοενημέρωσης και δικτύωσης των ατόμων και των φορέων ΔΒΜ στην Κόρινθο, μια πόλη που οι έδρες των φορέων αυτών συχνά απέχουν μεταξύ τους μόνο λίγες εκατοντάδες μέτρα!

Στο Φεστιβάλ έστειλε θερμό μήνυμα μέσω βίντεο η κυρία Σοφία Χατζηγιάννη, η οποία είναι Education Specialist του προγράμματος Quality Learning Ecosystem, στο οποίο περιέγραφε την αξία του προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ