Δύσκολη η χθεσινή πυρκαγιά σε Βούλα, Γλυφάδα, Βάρη λόγω των ανέμων και του ανάγλυφου της περιοχής – Σε ύφεση χωρίς ενεργές εστίες

Με την έναρξη του καλοκαιριού η πρώτη μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες στην άνω Γλυφάδα και το Πανόραμα Βούλας και στη Βάρη , η οποία κινητοποίησε μεγάλος μέρος της Πυροσβεστικής όχι μόνο από την Αττική αλλά και από την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές και ανάγκασε πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.  Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά των καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής, όπως είπε σε σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι κατόρθωσαν να περιορίσουν τη χτεσινή δύσκολη πυρκαγιά μέσα με 6-7 ώρες», ανέφερε ο Υπουργός ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όσους πάλεψαν με τις φλόγες. Ακόμη τόνισε επίσης πως το καλοκαίρι θα είναι  δύσκολο και σκληρό γιατί όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε πώς υπήρξαν τρεις διαφορετικές εστίες στην περιοχή. Μάλιστα η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια και προκάλεσε περιορισμένες ζημιές.  «Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα και λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε. Λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν ακόμη δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Βάρης και του Άνω Κουβαρά.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, χτες συνολικά υπήρξαν 61 εστίες πυρκαγιάς στη χώρα. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, καθώς η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργές καύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ