Δ. Πτωχός: «Η άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την προστασία των πόλεων, των χωριών και των περιουσιών των συμπολιτών μας»

Στην 9η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα στην Καβάλα  παραβρέθηκε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της κλιματικής προσαρμογής και στη χρήση της τεχνολογίας για την καλύτερη διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Θέμα της Ημερίδας η «Προσαρμογή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κλιματική Αλλαγή». Ο κος Πτωχός παρέστη εκεί εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
Περισσότερα στοιχεία μας δίνει η Π.Π.: “Στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η κλιματική κρίση δεν περιορίζεται στις δημόσιες υποδομές, αλλά επηρεάζει την οικονομία, την Υγεία και την κοινωνική συνοχή. «Η άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την προστασία των πόλεων, των χωριών και των περιουσιών των συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Επίσης, ανέφερε πως «Στη δημόσια συζήτηση καλούμαστε να βάλουμε και την έννοια της ετοιμότητας. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη υποχρέωση όσων βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης σήμερα: πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Και επιπλέον, να μεριμνούμε ώστε να είναι εξίσου έτοιμη και συνολικά η κοινωνία μας»….
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία και σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική διαχείριση κοινών ζητημάτων, όπως η μεταποίηση και η βιομηχανία. Στο τέλος της συνάντησης, του προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων ένα αντίγραφο Αρχαίου ειδωλίου της Κόρης της Νεαπόλεως και ένα λεύκωμα με τα τοπία της Ανατολικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ