Εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό η νέα Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη : Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Πελοπόννησο

“Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Πελοπόννησο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εγκαινίασε σήμερα με την Περιφερειακή Αρχή τη νέα Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, την πιο σύγχρονη μονάδα της χώρας. “Οι χωματερές και οι όγκοι σκουπιδιών που απειλούσαν τη δημόσια Υγεία, αλλοιώνοντας τη μοναδική φύση αυτού του τόπου, γίνονται πλέον παρελθόν. Ένα έργο που θα προσφέρει καθαρή, φθηνή ενέργεια, δημιουργώντας και νέες αγορές για ανακυκλώσιμα υλικά. Στην πλήρη λειτουργία του θα τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια που θα ισοδυναμεί με τις ανάγκες 6.000 νοικοκυριών: τη διπλάσια ενέργεια από αυτή που ουσιαστικά καταναλώνει.” πρόσθεσε ακόμη ο κος Μητσοτάκης τονίζοντας  ότι :“Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της χώρας. Γιατί ταυτίζεται με την ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς τομέα, όσο και του τουρισμού και βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη, με φθηνότερη ενέργεια, με καθαρότερο περιβάλλον.”

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , είπε στον χαιρετισμό του , μεταξύ άλλων:

“Θα συμφωνήσετε, ασφαλώς, πως σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Περιφέρειά μας, αλλά και γενικότερα για την πατρίδα μας, αφού στον τόσο ευαίσθητο τομέα, αυτόν της διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, οι επιδόσεις μας δεν είναι και οι καλύτερες…

Κάναμε, λοιπόν, ένα μεγάλο βήμα στην Πελοπόννησο, με τη λειτουργία των τριών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Παλαιόχουνη, Σκάλα και Καλλιρρόη) και των δύο σταθμών μεταφόρτωσης σε Νέα Κίο και Σπαθοβούνι, για τους 26 δήμους μας. Και το βήμα αυτό είναι μεγάλο, γιατί, χωρίς διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων κάθε μορφής, δεν υπάρχει πρόοδος και ανάπτυξη σε οποιονδήποτε τομέα, και κυρίως στον τουρισμό, που αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον κ. πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του για αυτό το έργο. Τον έχω απασχολήσει με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων από το 2010, όταν ήταν υπεύθυνος Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και εγώ δήμαρχος Καλαμάτας -σε μια πόλη γεμάτη από σκουπίδια, τότε. Ευχαριστώ από καρδιάς, επίσης, όλους όσους προανέφερα αιρετούς, υπαλλήλους και εκπροσώπους της εταιρείας.

Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κ. Ράσμουσεν προσωπικά, για την κατανόηση και τη συμβολή στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που ανέκυπταν…”

(Ολόκληρη η ομιλία του κ. Νίκα σε αυριανή μας ανάρτηση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ