Εγκαινιάστηκε στο Χιλιομόδι το νέο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου από τον ΑΔΜΗΕ. Τί θα προσφέρει

Εγκαινιάστηκε σήμερα στο Χιλιομόδι το νέο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, της Υφυπουργού Αλεξάνδρας Σδούκου, του Προέδρου και Δ/νοντα Συμβούλου   του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη,  του Αντιπροέδρου Γιάννη Μάργαρη, εκπρόσωπων της Αυτοδιοίκησης και συμπολιτών.

Το ΚΥΤ Κορίνθου αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά έργα του Ανατολικού Διαδρόμου Επέκτασης του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο.  Το ΚΥΤ Κορίνθου, όπως αναφέρει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς , στα εγκαίνια:

“Θα βελτιώσει σημαντικά το περιθώριο ευστάθειας τάσεων για το ηλεκτρικό σύστημα της Νότιας Ελλάδας και έτσι θα εξασφαλίζει την Πελοπόννησο σε οποιονδήποτε συνδυασμό συνθηκών παραγωγής και φορτίου.

Θα συνδέσει ισχυρά το κέντρο παραγωγής της Μεγαλόπολης με τις περιοχές υψηλού φορτίου στην Αττική και θα συμβάλει στην επίτευξη ισοβαρούς ανάπτυξης των Συστημάτων Παραγωγής και Μεταφοράς στο ηλεκτρικό σύστημα της νότιας Ελλάδας.

Θα αυξήσει δραστικά την ικανότητα μεταφοράς προς και από την Πελοπόννησο, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και ασφαλούς λειτουργίας νέων σταθμών παραγωγής από ΑΠΕ.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ