Εγκρίθηκε η αποκατάσταση της σκεπής του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Σοφικού!

Εγκρίθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής ένα σημαντικό έργο για το Σοφικό  και αυτό είναι η αποκατάσταση της σκεπής του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Σοφικού!

Συγκεκριμένα  εγκρίθηκε ομόφωνα η  σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Σοφικού,, για την υλοποίηση έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΟΦΙΚΟΥ».

Ο κ. Τάσος Λυμπερίου αναφέρει σχετικά: “Το Σοφικό αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μέρη στον ελλαδικό χώρο και το μοναδικό στην Πελοπόννησο με τόσα αξιόλογα εκκλησιαστικά μνημεία με πλούσια ιστορία που χρήζουν συντήρησης και επισκευής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό , στους Αντιπεριφερειάρχες και στον διευθυντή και καλό φίλο Theodosis Karanikolopoulos και τα στελέχη της περιφέρειας για την συμβολή τους.

📍Στον Υφυπουργό Οικονομικών κ.  Χρίστο Δήμα για την συμπαράσταση του.

📍Τέλος  θερμά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ στον αιδεσιμότατο πατερά Μιχαήλ Ροβά, στη ψυχή του έργου Nikos Venetsanos , στο εκκλησιαστικό συμβούλιο Σοφικού, στις δημοτικές και τοπικές αρχές διαχρονικά και στους κατοίκους για την άοκνη προσπάθεια τους να συντηρήσουν τις  εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής που είναι μοναδικά και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την ιστορία τους και την αρχιτεκτονική τους όσο και για τις τοιχογραφίες τους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ