Ελάφρυνση και για τους αγρότες της Κορινθίας η μόνιμη απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από το 2025

Μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.  Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου, που ανακουφίζει και τους Κορίνθιους αγρότες: Μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Οι αγρότες, προσκομίζοντας τα τιμολόγια αγοράς του πετρελαίου μέσω διαδικασίας που θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, θα λαμβάνουν την επιστροφή του ΕΦΚ που έχουν πληρώσει μέσα σε κάθε έτος. Σημειώνεται ότι το ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο. 

(Δείτε την δήλωση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα: Χρίστος Δήμας: Μόνιμη η απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από το 2025 – Ημερησία Κορίνθου (hmerisiakorinthou.gr)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ