Ελιόπιτα Καλαμάτας , φανταστική!

Υλικά

8 γρ. μαγιά στιγμής
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 ml. νερό
100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
1¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες

Εκτέλεση
Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
Προσθέτουμε στο μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
Τοποθετούμε την ελιόπιτα σε μέτριο, καλά λαδωμένο ταψί, και αφήνουμε 30΄σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε την ελιόπιτα για 45 λεπτά.
Η ελιόπιτα τρώγεται ζεστή και κρύα.

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις αγαπημένες μας ελιές – Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

altis.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ