Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: “Δημιουργώ & συνεισφέρω : Γιατί η Τέχνη είναι ένα μεγάλο Άσυλο Αλληλεγγύης…”

Διαβάστε τι σκέφτηκε και θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου “Ο Ερμής” σχετικό με τα παιδιά και την τέχνη τον επόμενο μήνα: 
“Ένα από τα καταφύγια του ανθρώπου σε κάθε εποχή κρίσης –ειδικά αξιακής, όπως η σημερινή- είναι η Τέχνη. Είτε μιλάμε για μουσική, είτε για χορό, είτε για θέατρο, είτε για ζωγραφική, η απόδραση από την καθημερινότητα μέσα από την μετακίνησή μας σε έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο μπορεί να αποδειχτεί λυτρωτική, θεραπευτική, παρηγορητική αλλά και διδακτική.
Αυτός είναι και ο ένας λόγος που η Τέχνη θα έπρεπε να είναι η βάση της Παιδείας. Μπορεί εμείς να το ξεχνάμε, αλλά μας το θυμίζουν τα ίδια τα παιδιά, που, όταν πιάνουν ένα μολύβι στο χέρι, το πρώτο που κάνουν δεν είναι να γράψουν γράμματα και αριθμούς. Αλλά να σχεδιάσουν λουλούδια, πουλιά και ήλιους.
Ο άλλος λόγος είναι πως η Τέχνη μπορεί να γίνει απελευθερωτική, γιατί στην τέχνη δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο αυτό που εσύ νιώθεις, αυτό που εσένα σε κάνει ευτυχισμένο. Κι έχουμε ανάγκη από ευτυχισμένα παιδιά…
Στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να «δραπετεύσουν» σε αυτόν τον άλλο κόσμο, που κατοικεί η Τέχνη. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και τα 11 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας διοργανώνουμε την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τις 17,30 μέχρι τις 22,00 το απόγευμα την πρώτη «Έκθεση Εικαστικών» των μαθητών των σχολείων μας, στον Εμπορικό πεζόδρομο της οδού Κλεισθένους.
Εκεί, κάθε σχολείο θα έχει τον δικό του χώρο, όπου οι μαθητές του θα μπορούν να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και -γιατί όχι;- να μας μιλήσουν γι αυτές. Για την σκέψη τους, που βρίσκεται πίσω από τις γραμμές και τα χρώματα.
Ονομάσαμε αυτή την Δράση μας «Δημιουργώ και Συνεισφέρω». Γιατί πιστεύουμε πως η Τέχνη είναι Δημιουργία. Και η Δημιουργία είναι Συνεισφορά σε έναν καλύτερο κόσμο. Θα μετατρέψουμε, λοιπόν, αυτά τα δώρα των καλλιτεχνών, τις δημιουργίες τους, σε Αντίδωρα Αλληλεγγύης. Θα τα ανταλλάξουμε με ό,τι επιθυμεί να προσφέρει ο καθένας μας και αυτά τα Αντίδωρα θα τα προσφέρουμε στο Ουράνιο Τόξο για τις ανάγκες του.
Γιατί η Τέχνη είναι ένα μεγάλο Άσυλο Αλληλεγγύης…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ